Utställning i Timrå – Bengt Lindström Art Tour 2018

23-25 mars 2018 i Timrå

Nu är det dags för Timrå och Sundsvall, närmare sagt Midlanda Konsthall, att bli centrum för en extra spännande konsthelg tillsammans med Bengt Lindström Art Tour 2018.

 

Inbjudan till Midlanda Konsthall. Den fornnordiska mytologins mästare, Bengt Lindström 23-25 mars 2018.

Inbjudan till Midlanda Konsthall. Den fornnordiska mytologins mästare, Bengt Lindström 23-25 mars 2018.

Lindström gjorde sig känd för bland annat sina jättelika oljor, men var alltid nyfiken att arbeta med andra material. I Timrå kommer Bengt Lindströmsällskapet att premiärvisa Bengt Lindströms unika takmobil ”Asagudarna dansar” som aldrig visats tidigare.

Extra roligt är att Bengt Lindströms enorma skulptur Y:et blickar högt över trädtopparna bara några stenkast bort från konsthallen och utställningen bredvid flygplatsen Midlanda. Y:et är ett monument i världsklass som pryder Västernorrland ståtligt. Självfallet uppskattas Y:et av både konstintresserade människor, kommunen och näringslivet, men även turistnäringen som här stolt kan peka ut det imponerande Västernorrländska landmärket för sin gäster. Nästan som Frihetsgudinnan för New York.

 

Bengt Lindström, den Fornnordiska Mytologins Mästare

Missa nu inte denna unika utställning i Timrå, speciellt inte om man befinner sig i trakterna av Hudiksvall, Sundsvall, Härnösand och Örnsköldsvik. Konstverken som visas är en del av vårt värdefulla svenska konstarv och kommer att ingå i den kommande internationella minnesutställningen ”Bengt Lindström, den Fornnordiska Mytologins Mästare”.

 

Läs mer på Bengt Lindström Sällskapets officiella hemsida →

 

Midlanda Konsthall, Timrå, Västernorrland

23-25 mars 2018
Fri entré

Vernissage
Fredag klockan 14 – 18
Öppettider
Lördag och söndag klockan 12 – 16

 

 

Arrangör: Bengt Lindström Sällskapet. Officiell hemsida →


Från Timrå kommuns Facebooksida

Bengt Lindströms-sällskapet öppnar upp till en tredagars-utställning i gamla Midlanda konsthall. Mellan den 23-25 kan du se det första till det sista Lindströms verket.

Opslået af Timrå kommun på 19. marts 2018

Curt Aspelin, Bengt Lindström-ambassadör

 

Kommentarer är avstängda.