Att fylla i formuläret – gör så här

Så här fyller du i beställningsformuläret steg för steg.
Klicka dig fram under flikarna.

Steg 1. StorlekSteg 2. Två fotonSteg 3. FormulärSteg 4. VillkorSteg 5. SkickaSteg 6. Betalning
Mät tavlan utan ram. Ange måtten i centermeter.

Fotografera ditt konstverk digitalt. Skicka in minst två högupplösta bilder i god kvalitet. En tavla skall vara avbildad på framsida och baksida så att helheten syns.

Komplettera gärna ytterligare med närbilder på signaturen, på eventuell text på baksidan och/eller på andra i sammanhanget viktiga dokument.

Du kan skicka in upp till 4 stycken bilder, max 2 Mb stora per styck och sparade i formaten JPG eller PNG. Skulle det behövas går det alltid bra att skicka ni fler, eller nya bilder via e-post vid ett senare tillfälle.

Tänk på att otydliga, oskarpa och suddiga bilder fotograferade i skum belysning eller med dålig upplösning dessvärre inte kan accepteras som bedömningsunderlag.

Fyll i formuläret så noggrant du kan. Ett konstverk per formulär.

Vissa fält är obligatoriska och markerade med en röd asterisk, men försök att fylla i så många fält som möjligt då informationen kan vara av betydelse för utredningen. Berätta gärna med egna ord.

Ladda också upp fotografierna i anvisade fält.

Om Kommitté Bengt Lindström Sverige av någon anledning behöver mer information återkommer vi med följdfrågor. Om konstverket kräver en fördjupad utredning tas fråga upp i en diskussion med dig.

När formuläret är ifyllt intygar du att dina inlämnade uppgifter stämmer med verkligheten genom att kryssa i rutan ”Överensstämmer med verkligheten”, samt godkänner villkoren genom att kryssa i rutan ”Villkoren godkännes”.

Villkoren kan du läsa här →

Klicka på knappen ”Skicka beställningen” efter det att du spamskyddat ditt meddelande med att fylla i två valfria siffror i fältet ovanför knappen. Det har ingen betydelse vilka siffror du väljer, bara det är två stycken.

Det kan ta flera minuter att ladda upp formuläret med fotobilagor. Håll därför formulärfönstret öppet tills du fått en bekräftelse på att meddelandet skickats, annat fall tvingas du börja om från början.

Strax därefter skickas ett automatiskt kvitto till din angivna e-postadress med en kopia på hela försändelsen. Du ska inte svara på detta automatiska e-meddelande, men spara kvittot som ett underlag.

Om du upptäcker felaktigheter i ditt insända material eller vill komplettera din information, returnerar du e-brevet som du fått som kvitto med korrigeringarna tydligt noterade.

När ditt formulär mottagits av oss personligen, skickar vi dig en faktura till din e-postadress på 2.950 svenska kronor inklusive moms. Betala fakturan inom 14 dagar, det är först när pengarna finns på Lindstrom Art & Designs bankkonto som utredningen påbörjas.

När väl utredningen är gjord får du ett meddelande om resultatet. Beräknad arbetstid är cirka 3 veckor för att kommittén ska få rimlig tid att uttala sig om ditt konstverk. I vissa fall går det fortare, i andra kan det ta längre tid.

Efter att en utredning påbörjats återbetalas inte inbetalt belopp oavsett om ditt konstverk anses äkta eller oäkta. Anses ditt konstverk äkta får du brevledes ett skrivet äkthetsintyg, ett så kallat certifikat.


Mer information finner du under Frågor och svar →
Om du upplever något oklart kontaktar du oss här →